E-mail fiókját a legegyszerűbben webmail felületünkön érheti el (katt ide), de lehetősége van gyakorlatilag bármilyen helyi számítógépre telepített e-mail kliens használatára is.

Az alábbiakban néhány e-mail kliens beállítását tekintjük át lépésről lépésre:

1. Microsoft Outlook Express beállítása

Miután sikeresen feltelepítette a programot, és el is indította, egy Varázsló fogadja Önt. Ezen Varázsló segít az új postafiók létrehozásában. Amennyiben nem először állít be fiókot az Outlook Expressben a fiók beállítását az Eszközök/Fiókok… menüpontban kezdheti meg, illetve
itt is tekintheti meg a már beállított levelezési fiókjait.

Az Internetfiókok ablakban válassza a Posta vagy Levelezési lapfület. Azon belül pedig kattintson a Hozzáadás gombra majd válassza a Levelezés…
menüpontot.

A következő lépéstől a Varázslóval és a kézzel történő beállítási folyamat teljesen megegyezik.
Első lépésként adja meg a nevét, ide bármit beírhat, de célszerű egy olyan azonosítót, nevet megadni mellyel azok, akiknek levelet küld,
azonosítani tudják Önt. Tehát ezt a nevet fogják feladóként látni azok, akik Öntől e-mailt kapnak.


Ezután a program az e-mail címét kéri, ezt írja be a mezőbe:


A következő lépésben a levelezési kiszolgáló típusát és nevét kell megadnia. Most POP3-as levelezést állítunk be. A beérkező levelek kiszolgálójához írja be mail.logosnet.hu A kimenő levelek kiszolgálója általában az ön internetszolgáltatójának smtp szerver címe. Pl.: T-online esetén: mail.t-online.hu, DIGI esetén, mail.digikabel.hu stb. A helyes címről kérjük internetszolgáltatójától érdeklődjön! (Mobilnet esetén általában a szolgáltató engedélyezi idegen smtp szerverek használatát is, ebben az esetben a kimenő levelek kiszolgálójához a mail.logosnet.hu címet írja be.) 
Az adatok megadása után kattintson a Tovább gombra.

Ezután a program a fióknevet és a jelszót kéri. A fióknév minden esetben az ön mailcíme, a jelszó pedig az e-mail címhez tartozó jelszava.
Az ablakban látható Bejelentkezés biztonságos jelszó hitelesítés használatával opciót ne válassza ki! Az adatok megadása után kattintson a Tovább gombra.

 

Ezután a Varázsló gratulál Önnek. A befejezés gombra kattintva az email cím beállítását sikeresen elvégezte. (Ekkor ha minden beállítás helyes, ön már tudja a leveleit fogadni, azonban a levél küldéshez kell még néhány beállítás.) A program visszatér az Internet fiókok ablakba, amennyiben a beállított fiók tulajdonságait meg szeretné nézni, vagy meg szeretne valamit változtatni kattintson a Tulajdonságok gombra. Amennyiben több fiókja van a kijelölésnek az ablak bal részében a módosítani kívánt fiókon kell állnia.
A Tulajdonságok gombra kattintva az Általános lapfül fogadja majd. Itt adhat meg másik nevet, e-mail címet, válasz e-mail címet. Illetve itt nevezheti át a fiókot, hogy jobban be tudja azonosítani.

Fontos a Kiszolgálók lapfül, itt ellenőrizheti le a fiók beállítások legfontosabb összetevőit. A beérkező (POP3) levélkiszolgálót, a kimenő (SMTP)
kiszolgálót, illetve a fióknevet és a jelszót.

A „Kimenő levelek kiszolgálója” részben pipálja ki az „A kiszolgáló hitelesítést igényel” sor előtti jelölőnégyzetet.

 

Ezután kattintson az aktívvá váló „Beállítások…” gombra. A megjelenő új ablakban tekintheti meg a Kimenő levélkiszolgálóra alkalmazott beállításokat. Alap esetben az első rádiógomb van kijelölve, azonban ha nem mobilnetes kapcsolata van, akkor válassza a "bejelentkezés" rádiógombot és adja meg az internetszolgáltatója által megadott bejelentkezési adatokat,

 

majd kattintson az OK gombra, illetve a levelezés tulajdonságai ablakban szintén az ok gombra, majd az Internetfiókok ablakban a bezárás gombra. Ha minden beállítás helyes, az ön e-mail kliense kész  fogadni és küldeni üzeneteket.

2. Mozilla Thunderbird beállítása

 ..hamarosan...

 

3. Live Mail beállítása

...hamarosan..

 

 

Információ

  Tel.:+36 70 5583040
E-mail: info@logosnet.hu

Ügyfélkapu

HelpDesk

Tippek

Egyedi tárhelybérlet

Nem kötelező az alap 3 tárhelycsomag közül választanod. Egyedi igényed (tárhelyméret, domainek száma, kiegészítő, vagy egyedi szolgáltatások megjelölésével) gyorsan elbíráljuk, így akár kedvezőbb tárhelybérleti díjhoz is juthatsz!