Az elektronikus számla (rövidebb megjelöléssel e-számla) a következő években felváltja és háttérbe szorítja a papíralapú számlákat. Ez tény, mint ahogyan az is, hogy az e-mail teljesen felváltotta a telefaxot.  Ennek alapvető oka, hogy az elektronikus számla jóval olcsóbb és hatékonyabb, mint elődje.

2013. január 1-jével vállalkozásunknál is rendelkezésre állnak az e-számla készítés feltételei, így  - igény esetén - ügyfeleinknek e-számlát is tudunk kibocsájtani. 

Az e-számlázás rendje röviden:

E-számlát csak abban az esetben állítjuk ki ügyfelünknek, ha ezt kifejezetten nyilatkozatban kéri (a nyilatkoztatásra automatikusan sor kerül a következő szolgáltatási díj kiegyenlítésekor).

Az e-számlákat elektronikus úton, e-mail üzenet mellékleteként továbbítjuk ügyfeleink felé, a számla kiegyenlítése a szokott módon, készpénzzel vagy átutalással történhet. 

Az e-számla lényegében egy hitelesített (időbélyegzővel ellátott) pdf fájl, amely bármely pdf olvasóval (pl. Acrobat Reader) megnyitható és elektronikusan tárolandó (kinyomtatni sem kell).
 

 

Az e-számla előnyei:
  A papír alapú számlák legalább 2 példányban készülnek, de gyakori hogy a belső nyilvántartási rendek miatt azokból több másolat is készül. Ráadásul a törvény előírja a számviteli bizonylatok 8 évig történő megőrzését. Az így keletkező papírhalmaz kezelése és tárolása komoly feladat és nem elhanyagolható költség. E-számla esetén a kezeléssel és tárolással kapcsolatos költségek megtakaríthatóak, hiszen minimális tárolóhely elegendő egy számítógépen a számlák tárolásához. 

  Az elektronikus számlák a párhuzamos tárolási rendszernek köszönhetően nem vesznek el, vagy sérülnek meg. Bármikor, pár gombnyomással akár évekre visszamenőleg is másodpercek alatt visszakereshetők, vagy elvesztés esetén bármikor, díjmentesen tudunk ügyfelünknek másolatot biztosítani. 

Az elektronikus számla, e-számla fontos tulajdonsága, hogy minden egyes példánya eredetinek és hitelesnek tekintendő. Így az elektronikus számla alkalmazásával nincs szükség hiteles számlamásolatok készítésére a bizonylat elvesztése esetén, mivel azt tetszőleges mennyiségben sokszorosíthatja.

 

E-számla igénylése

Ügyfeleink a szolgáltatások igénylésekor választhatnak a hagyományos, papíralapú számlázás, illetve az e-számla szolgáltatás között. A választott számlázási rend bármikor megváltoztatható, amennyiben Ügyfelünk értesítést küld erről az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

 

Információ

  Tel.:+36 70 5583040
E-mail: info@logosnet.hu

Ügyfélkapu

HelpDesk

Tippek

Tárhely akár 1 órán belül

Tárhelyed az igény beérkezését követően akár 1 órán belül használhatod!
Ha domaint is igényeltél, akkor a domain végződésétől függően 1-2 munkanap alatt bejegyezzük a domain nevet, addig is azonban már menedzselheted a tárhelyet.